-
-
Berry Dohmen (1956) sloot te Maastricht in 1979 haar opleiding Handvaardigheid B aan de voormalige Stadsacademie, nu Academie Beeldende Kunsten Maastricht af. Vervolgens schreef zij zich in voor de opleiding aan de afdeling Keramische Vormgeving waar zij in 1983 afstudeerde. Keramiste in hart en nieren maakte zij ook porseleinen objecten en experimenteerde zij met de raku-techniek wat leidde tot verfijnde tableaus die door hun overeenkomst met Japanse kamerschermen herinneringen oproepen aan het oude Japan.
-
De onderwerpen voor haar werk haalt Joke Frima uit de alledaagse schoonheid van de natuur; bladeren boeien haar meer dan bloemen..
In haar plantstillevens toont ze de natuur die nog niet is leeggeplukt en opgeruimd door mensenhanden.
Ze zoekt naar gewone dingen zoals een veldje groothoefblad, een kluitje aardbeienplantjes of een paardebloem.
Dankzij het lage perspectief -Frima lijkt zelf zowat in het gras te liggen - kruip je snel diep in deze schilderijen weg,
en verzin je kruippaadjes door het gebladerte. Door het abstracte spel van structuur, licht en kleur weet Frima met
een alledaags onderwerp ritme, rust, evenwicht en aandacht op te roepen.
-
Het atelier van Marjon Merckelbach-Hovens (MMH) legt zich toe op schilderijen, textilia (hoeden en sjaals) en sieraden. Marjon Merckelbach-Hovens (Weert, 1964) volgde haar opleiding aan de Maastrichtse kunstacademie. In de afgelopen jaren heeft zij zich toegelegd op een combinatie van schilder- en collagetechnieken. Die past ze toe bij het maken van monumentale schilderijen, waaronder portretten.
-
'Meer dan enig ander deel van het lichaam vertelt het hoofd iets over iemands stemming en karakter. De blik, de mond, de gelaatsuitdrukking, samen geven zij een veelzeggende kijk in ons innerlijk. Marloes Reek voegt daar nog extra elementen aan toe. Met bizarre hoofddeksels en attributen verraadt ze iets meer over de associaties, gedachten en emoties van de afgebeelde persoon.' (Piet Boogaards; Galerie de Twee Pauwen)